5 tegn på at du er blevet far

Vidunderet er pludselig kommet til verden. Du har fået en af de vildeste titler: Far.

En blanding af panik, glæde og frygt for bleskift overvælder dig. I tiden der kommer, er det svært helt at forstå, at du nu har ansvaret for en lille, semi-uduelig skabning, der har fået din store næse og lille hjerne, men ellers er ret fantastisk.

Her er 5 tegn på, at den er god nok: Du er nybagt far.

1) Du er forvirret og aner generelt ikke, hvad der foregår

På mange måder minder det at blive far om hele din studietid på ungdomsuddannelsen. Du aner ikke, om nogen kan lide dig, du ved ikke, hvordan du skal løse opgaverne, og du lugter underligt.

Heldigvis arbejder du dig stille og roligt ind i rollen, og meget af det, der i starten virker umuligt, bliver pludselig rutine. Heldigvis!

Så er det tilbage til den glorværdige studietid, makker.

2) Zombierne i The Walking Dead ser friskere ud end dig

Hvis nogen nogensinde har fortalt dig, at søvn er overvurderet, er det fordi de er nogle frygtelige tåber.

Baby vil desværre skide på, om du skal sove. Og den vil skide i bleen. Og larme. Meget af natten. Det får dine øjne til at hænge urimeligt meget og giver dig et fuldstændig dødt blik i løbet af dagen, som ikke engang kaffe kan rette op på.

Trods trætheden lyser dine øjne dog op, når du ser dit lille barn. Nuttede små bæster…

Når du går på arbejde efter en laaaaang nat…

3) Dit liv er en vanvittig rutsjebane

Det ene øjeblik er du lykkelig over dit absurd søde barn og rollen som far, det næste er du frustreret over, at intet lykkes. At blive far svarer til at prøve den episke rutsjebane, Piraten, i Djurs Sommerland. Det er virkelig fedt, indtil 8-årige Hjalte i vognen foran ørler halvtyggede pomfritter i dit ansigt.

Det er som om, det følelsesmæssige spektrum bliver udvidet i alle retninger, når du bliver far. Du bliver endnu gladere, lykkeligere, mere irriteret og mere bekymret end nogensinde før.

Hang in there, buddy – de fede stunder overskygger trods alt de mindre fede.

4) Ét samtaleemne fylder alt

Hvor I før havde dybe samtaler om kvantefysik, Nettos tilbudsavis og hvem der dør i Game of Thrones næste gang, kommer 90 procent af jeres snakke nu til at handle om baby.

Når endnu en af dine favoritkarakterer dør i Game of Thrones…

Aftensmaden bliver krydret med en langstrakt og meget seriøs vurdering af farve og konsistens på babyafføring, en hyggestund i sofaen handler om babys skandaløse søvnmønstre, og alle sociale sammenhænge bliver fyldt af babysnak.

Det er jo fint og forståeligt, men husk at tale om nogle af de samme ting, I gjorde før den lille kom til. Det er med til at holde energien oppe og forstanden nogenlunde intakt.

5) Du er meget nem at imponere

Der skal ikke længere episke bedrifter til at imponere dig, når du bliver far. Faktisk kan du næsten ikke stoppe med at klappe over dit barns – i dine øjne – vilde præstationer.

Den første antydning af et smil, skingre lyde og høje bøvser får mindst samme legendariske status som EM ‘92 og månelandingen.

Du vil formentlig være i denne tilstand resten af dit far-liv. Det har i hvert fald ikke ændret sig for mig efter 1½ år. Han kan – næsten – sige far og er dygtig til at løbe i cirkler. Enestående!