6 fede apps til forældre

6 fede apps til forældre

 

Medmindre du er en af de syv danskere uden en smartphone, bruger du formentlig nogle af de uendeligt mange apps, der enten er brugbare eller spilder din tid.

Sidstnævnte er for eksempel frygtelige spil, der ud over at frarøve dig dit liv også sender dig og familien i økonomisk ruin. Selv har jeg netop udsat vores fremtidige huskøb ved at bruge 9 kroner på at købe en tilføjelse til spillet Clash Royale. Tilføjelsen gav mig en kriger, der rider på en gigantisk gris. Money well spent.

Det ser cirka sådan her ud i spillet.

Hold dig fra den slags og fokusér i stedet på de apps, der kan hjælpe dig som forælder.

Heldigvis ved app-udviklerne godt, at forældre er umådeligt desperate efter assistance til hverdagen. Det betyder, at der findes en hel del apps til os, og mange af dem er faktisk ganske glimrende.

1. Reshopper

iOS og Android

Med denne app kan du nemt og overskueligt sælge og købe brugt tøj, barnevogne og andet babygear. Børn kan passe deres tøj i cirka halvandet døgn, og babyudstyr sender din konto i minus. Derfor er det ganske genialt, at du med Reshopper kan købe det nødvendige til rimelige priser i en app, der fungerer rigtig godt og er lavet til formålet.

Du skal selvfølgelig være obs på Vorbasse/Hjallerup Marked-typerne, der forsøger at sælge noget slidt lort til alt for mange penge.

Vi har dog haft god held med Reshopper og har blandt andet købt en brugt Odder barnevogn og en Bobles elefant, som ingen mennesker ud over LEGO-familien normalt har råd til at købe fra ny.

2. GoLittle

iOS og Android

GoLittle har to funktioner. Den ene del gør det nemmere at lave legeaftaler for dine børn, som ellers for nogle kræver planlægning og koordinering på niveau med at afholde et OL.

Ud over at skabe kontakten og holde styr på aftalerne, giver app’en også mulighed for at udfylde en lille profiltekst til dit barn. Her kan du fortælle, hvis de andre forældre skal være opmærksomme på noget. Det kan for eksempel være, at dit barn er panisk angst for ost eller græder voldsomt, når Vejle Boldklub taber.

Den anden og helt nye del af app’en er en slags Tripadvisor for børnefamilier. Den hjælper dig med at finde gode spisesteder, legepladser, forlystelser, naturoplevelser og mere for en børnefamilie. Awesome!

GoLittle er i øvrigt skabt af tidligere radio- og tv-vært Morten Resen, der åbent og interessant fortæller om hele processen i sin podcast “Startup”. Den er bestemt et lyt værd.

Endelig fandt du en, der ville lege rodeo med dit barn!

3. Mambeno og andre madplan- og opskriftapps

iOS

Du er i Netto. Klokken er 16.47. Der er desperate mennesker overalt, og du aner ikke, hvad I skal spise til aftensmad. Du har travlt, går i panik og køber en pose Bridge Blanding og to fiskefileter. Du skaber en historisk dårlig aften for alle i dit hjem.

Et mere eller mindre velkendt scenarie for mange børnefamilier. Du kan heldigvis undgå situationen med app’en Mambeno, der laver madplaner til netop børnefamilier.

De leverer en ny plan hver uge med opskrifter og mulighed for levering. Easy peasy! Der er fokus på sundt og børnevenligt mad, så hverken kone eller børn bliver rasende.

Første måned er gratis, men herefter skal du betale et lille beløb hver måned.

Andre muligheder i samme kategori er Aarstiderne og RetNemt, der også sender mad og opskrifter lige til døren.

4. Min Baby

iOS og Android

Her får du en sundhedsplejerske i app-form. Min Baby er udviklet af Komiteen for Sundhedsoplysning og Sundhedsstyrelsen, og app’en hjælper nye forældre med alt fra amning og sygdom til leg og søvn.

Tilværelsen som ny forælder er ubegribeligt kompleks, og både jeg og mange andre er blevet endnu mere forvirret af at læse vanvittige diskussioner og tvivlsomme råd efter en hurtig google-søgning. Man kan nemt forlade et online forum eller en obskur hjemmeside med den overbevisning, at sønnike har fået byldepest og formentlig skal have amputeret samtlige kropsdele, blot fordi han har 38 i feber.

Derfor er det rart at kigge i en app, der er udviklet af nogenlunde kompetente mennesker, og Min Baby er godt supplement til den viden, du i forvejen søger hos din sundhedsplejerske, læge, familie og venner.

5. Babygym

iOS og Android

De færreste anser babyer for motoriske genier. Og dem, der gør, har mistet forstanden. De små, vidunderlige bæster skal selvfølgelig trænes op, og denne app hjælper jer på vej.

Babygym henvender sig til børn mellem 0-18 måneder og har en lang række øvelser, der gør dit barn til en rumænsk springgymnast. Øvelserne bliver demonstreret med både video og tekst, så du forhåbentlig gør det rigtigt.

Som en bonus er der også en øvelsespakke, hvor både far og barn kommer i topform.

Familiefyr er fan af fagpersoner, og heldigvis står netop sådan to bag denne app.

Du skal dog være opmærksom på, at du kun får et par øvelser i hver kategori gratis. For at få adgang til alle øvelserne i en kategori skal du af med 25 kroner. Du kan også adgang til alle øvelser for 69 kroner. Op med pungen, nærig-Frans.

Dit barns fremtid uden Babygym-app’en.

6. Far

iOS og Android

Denne app er – måske ikke så overraskende – mest til os fædre. Far-appen er skrevet let og underholdende, men har masser af guldkorn, især til dig, der snart skal være far.

Du kan blandt meget andet følge med i graviditet og forberede dig på fødslen (i det omfang det kan lade sig gøre). Her spiller du nemlig en virkelig vigtig rolle, selvom du ser til fra sidelinjen.

Der er også glimrende tips til selve livet som far, og der er hjælp til vanvittige udfordringer som putning og bleskift.

Far er et must-have for nye fædre. Go get it, mister.

Hvilke apps skal ellers med på listen? Giv gerne jeres bud i kommentarfeltet!

 

Få flere tips samt gøgl og historier fra hverdagen som forælder.
Følg os på Facebook:

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest
4 Comments
oldest
newest most voted
Inline Feedbacks
View all comments
Lasse
Lasse
5 years ago

Der er flere her, jeg lige må tjekke ud! Sidstnævnte, Far-appen, er god med masser af relevante og brugbare tips fra undfangelse til tumling, men folkene bag har af en eller anden grund besluttet sig for at orientere sproget mod hulemænd. Det irriterer mig en kende, når jeg hverken går op i fodbold eller bøffer, hvilket udgør cirka 50 % af referencerne (og nu overdriver jeg, men you get the point).

Rikke
Rikke
5 years ago

Her må jeg tilføje Wunderlist!

En genial app til forældre (og ikke-forældre) som ikke får snakket heeeelt så meget sammen om praktiske ting, som de måske burde.

I app’en kan du oprette og dele opgaver og lister (fx indkøbslister eller to-do’s) med din partner, og så kan I begge markere dem hen af vejen, som de bliver løst.

Virkelig genialt værktøj, hvis man ikke vil bruge sin sparsomme face-to-face tid på at snakke om, hvorfor den ene ikke har husket at købe vaskemiddel eller ringet til svigermor 😀

Thomas
Admin
5 years ago
Reply to  Rikke

Tak for delingen, Rikke! Vi er også vilde med Wunderlist herhjemme – især til indkøbslisten, feriepakkelisten og den evige hus/have to do-liste… Har endnu ikke brugt den til at minde mig selv om at ringe til svigermor, det kan være jeg burde overveje det… ?